Nieuwe studenten

Op deze pagina zullen wij kort iets vertellen over alle belangrijke dingen tijdens de eerste periode van je studie MNW. Daarnaast krijgen jullie als aankomende studenten een introductieboekje met meer informatie.

Over studievereniging Mens

Studievereniging Mens is er voor alle bachelorstudenten Medische Natuurwetenschappen (MNW) en masterstudenten Biomedical Technology & Physics (BMTP). Om je goed te kunnen oriënteren op jouw toekomst worden educatieve activiteiten als symposia, carrièredagen en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Verder worden er via studievereniging Mens studieboeken met korting aangeboden. Ook gezelligheid is belangrijk. Er worden borrels, een introductieweekend, zeilweekend en aan het eind van het jaar een eindbarbecue georganiseerd. Naast het samen met je studiegenoten in de collegebanken zitten, is er dus genoeg te doen om jouw eigen jaargenoten en ouderejaars van de studies MNW en BMTP beter te leren kennen. Lid worden van studievereniging Mens is niet verplicht maar brengt vele voordelen met zich mee!

Inhoud

  • VU introductiedagen
  • Eerste collegeweek
  • Studieboeken
  • Introduccieweekend
  • Commissiemaand

VU introductiedagen

Van 23 t/m 29 augustus 2023 zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd om Amsterdam en de VU te leren kennen tijdens de VU introductiedagen. In deze dagen volg je een tof programma waarin de VU zich zal voorstellen en wij ons natuurlijk ook! Daarnaast is deze week een uitstekende gelegenheid om je nieuwe studiegenoten te leren kennen en je gekozen studie te ontdekken.

QlBYsP0ZXM-jJQg_vtkStTrgxi4Ye0bzZfTGgOOiEYncYRs1dyjI6xRG-p__waEtnu0d3AHakf3KxTAEV9KAxRVkNFy2HNX4b5IH2JyOxOi8Xd-EtjyWVBpzEwtK7OAkAaZapq0S               HcVEkhfRfJ0CsH7iTz-HieTF9lSvdHTpF6Our8elV-v7b_Tpah8RxZ-RHJsVSfVlAKG1RRXpg5JZkw8xXSfhY9h7IPAoHz7E_v3J_IqyGXZhm5uOd4NqxC1kOi8QPzxTRJV9hLDs

Een paar belangrijke punten voor de introductiedagen:

Inschrijven:

Inschrijven gaat via de inschrijfpagina van de VU

Overig:

We gaan ervan uit dat iedereen die aan de introductiedagen deelneemt, in de opgegeven dagen aanwezig zal zijn. Mocht je bij een activiteit niet aanwezig kunnen zijn, overleg dit dan op tijd met je mentoren (anders gaan ze zich misschien zorgen om je maken ;) ) Voorafgaand aan de week kun je je vragen altijd mailen naar ons (introduccie@mens-vu.nl).

Eerste collegeweek

Jullie allereerste collegeweek zal spannend zijn, maar wij kunnen je daarbij helpen! Het belangrijkste is dat je de weg in en rond de VU nog goed moet leren kennen. De belangrijkste plek is uiteraard de Mens-kamer, onze ledenkamer, maar ook de collegezalen en de kantine zijn handig om te kennen. Er is door de VU een interactieve kaart gemaakt waardoor je zo de belangrijkste plekken leert kennen. Deze kan je bekijken door op deze link te klikken.

De eerste week is dus een weekje om warm te lopen. Jullie lessen beginnen maandag 4 september. Het rooster van deze en de daarop volgende weken is enkele weken van tevoren te vinden op rooster.vu.nl, maar is ook te bereiken via VUnet (vunet.vu.nl).

Route naar de Mens-kamer:

De Mens-kamer (TK-18) is te vinden in het Wis- en Natuurkundegebouw met nummer 1081 (dit is de eerste ingang van het Wis- en Natuurkunde gebouw als je vanaf de tramhalte 'A.J. Ernststraat' komt). Als je binnenkomt ga je de trap af, naar de kelder. Dan ga je naast de lift naar links, de klapdeuren door en dan weer naar links. De Mens-kamer is dan te vinden aan je rechterhand (er staat groot “Mens” op de deur). Mocht je het toch niet kunnen vinden, vraag het aan de beveiliging.

Studieboeken

Alle studieboeken voor het komende jaar kun je via Studievereniging Mens kopen. Mens verkoopt namelijk aan het begin van elke periode de boeken die jij dan nodig hebt. Dit zelfs met grote korting! De studievereniging heeft een contract met de VU boekhandel, en daarom geven we 10% korting op alle Engelstalige boeken en 5% op alle Nederlandstalige boeken. Je weet dan ook zeker dat je de goede druk hebt, zonder dat je dat zelf hoeft uit te zoeken.

De boekverkoop van Mens vindt normaliter aan het begin van elke periode plaats in de bestuurskamer (deze bevindt zich naast de Menskamer, TK-14). De kosten voor het hele eerste jaar liggen rond de 360 euro met de korting. Alleen Mens-leden ontvangen de korting op boeken. Tijdens de boekverkoop kan alleen gepind worden.

Je kunt boeken ook direct bij de boekhandel kopen. Het is niet nodig om ze van te voren te bestellen. De VU boekhandel zit in het hoofdgebouw van de VU. Ga naar de benedenverdieping in de boekhandel, waar je bij de balie de boeken kunt vragen die je nodig hebt. In de boekhandel kun je niet alleen terecht voor studieboeken, maar ook voor onder andere romans, reisboeken en kantoorartikelen. Dus ook handig wanneer je onverhoopt bent vergeten een collegeblok te kopen.

Mocht je de boekverkoop mislopen of wil je liever dat je boeken worden thuisbezorgd, dan is het mogelijk via internet je boeken te bestellen. Eveneens met de korting die het lidmaatschap met zich meebrengt. Daarvoor kun je via de Mens-site doorklikken naar de webshop van de boekhandel. Deze webshop is speciaal voor onze vereniging ingericht.

Introductieweekend

Op 22, 23 en 24 september zal het introductieweekend plaatsvinden! Het introductieweekend is DE gelegenheid om je nieuwe studiegenoten beter te leren kennen. Ook zullen er een aantal ouderejaars studenten meegaan, om zo de onderlinge kennismaking compleet te maken. Zij kunnen je alles vertellen over je nieuwe studie, de vereniging, allerlei activiteiten en noem maar op. 
Inschrijven kan hier!

Meer informatie kun je opvragen via introduccie@mens-vu.nl.

nVGadYgXqsEI9kGPqYua-0PTKwyG49Khif2-WJxMbXiU91uFsQeLgmb3vWcE0LnJ1TrYMQxjY_h_42-a57uGoYWfOdCoMbD_r3lJl6urx_ZWMJ646aE4oYykZKhL9dVxSoRrYHHUva2eaF2MYPv03iaZuvM4bl3Abk1dJIrjPjSo22QSoPEPaPusvMLdk0ZixdUz_lV3vuYXgzopTEAGwfCDCY1TmhjzEVIzOhBd_cvvE7sP35GXx8fE77BhTYDuZvk9HHB8A_7lWNFuRbORRwOR3Gn1PiquWuzBUZ8_KYv5noeaECvLwGpz-O2Hk3ubasYvKW_l_inRpl0o5msxzGw4aNpClVl6LnGt5-_0yKkpwGs3qOUSxFukW1-lr3hx0Zd-e2pqN3jb8m-I7ffws9ai

Commissiemaand

Aan het begin van het collegejaar zal er een commissiemaand georganiseerd worden. Hierbij kun je alles te weten komen over de verschillende commissies binnen Mens en je opgeven voor de commissies waar je geïnteresseerd in bent! Hou de socials in de gaten voor meer informatie!

Vragen?

Voor vragen over de Introductieperiode kan je bij onze Introductiecommissie terecht via introduccie@mens-vu.nl.

Alle vragen over zaken als MNW of de vereniging zelf kunnen aan het bestuur van de vereniging gesteld worden! Het bestuur is te bereiken via bestuur@mens-vu.nl of door het contact formulier op deze site in te vullen.

Lid worden kan via deze pagina!

Sponsoren

Knaek