Nieuwe studenten

Op deze pagina zullen wij kort iets vertellen over alle belangrijke dingen tijdens de eerste periode van je studie MNW. Daarnaast krijgen jullie als aankomende studenten een introductieboekje met meer informatie.

Over S.V. Mens

Studievereniging Mens is er voor alle bachelor- studenten Medische Natuurwetenschappen (MNW), masterstudenten Biomedical Technology & Physics (BMTP) en bachelorstudenten Mechanical Engineering (ME). Om je goed te kunnen oriënteren op jouw toekomst worden educatieve activiteiten als symposia, carrièredagen en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Verder worden er via S.V. Mens studieboeken met korting aangeboden. Ook gezelligheid is belangrijk. Er worden borrels, een introductieweekend, zeilweekend en aan het eind van het jaar een tof eindfeest georganiseerd. Naast het samen met je studiegenoten in de collegebanken zitten, is er dus genoeg te doen om jouw eigen jaargenoten en ouderejaars van de studies MNW, BMTP en ME beter te leren kennen. Lid worden van S.V. Mens is niet verplicht maar brengt vele voordelen met zich mee!

Inhoud

  • VU introductiedagen
  • Introductieweekend
  • Commissiemaand
  • Eerste collegeweek
  • Studieboeken

VU introductiedagen

Van woensdag 21 tot en met dinsdag 27 augustus zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd om Amsterdam en de VU te leren kennen tijdens de VU introductiedagen. Dit is één week, en een uitstekende gelegenheid om je nieuwe studiegenoten te leren kennen, je studie beter te ontdekken, samen leuke dingen te doen, en Amsterdam te leren kennen.

De algemene delen van de VU introductiedagen worden georganiseerd door het VU introductiebestuur. De organisatie van de rest van de week zal georganiseerd worden door onze Introductiecommissie (IntroducCie), deze zijn te bereiken via introduccie@mens-vu.nl.

Het gespecificeerde MNW-programma van de VU introductiedagen staat in het algemene boekje dat jullie zullen ontvangen als jullie je hebben ingeschreven. Het algemene programma kunnen jullie hier vast even opzoeken. Jullie zullen samen met de mentoren (MNW-studenten) het programma doorlopen en kennismaken met het studentenleven.

Bij deze een voorlopig schema, onder voorbehoud (dit kan dus nog veranderen!)
 

Een paar belangrijke punten voor de introductiedagen:

Inschrijven:

Inschrijven gaat via de inschrijfpagina van de VU. Je moet dit wel van tevoren doen! Je betaalt daar meteen voor je deelname en je mentoren zullen op de eerste dag alle kaarten voor je ophalen. In het passe-partout zitten kaartjes voor alle activiteiten, het eindfeest en de workshops. 

Slaapplek:

Probeer voor tijdens de introductiedagen een slaapplaats te regelen in of vlakbij Amsterdam, heen- en weer reizen tijdens de week is niet handig. Lukt het niet om iets te vinden, twijfel dan niet en kom wel gewoon naar de VU op woensdag en neem je slaapspullen mee. We gaan dan ons best doen om alsnog een slaapplaats voor je te regelen, bijvoorbeeld bij één van de andere deelnemers thuis. Woon je zelf al in of vlak bij Amsterdam, misschien kan dan één van de andere deelnemers bij jou slapen? Dit kun je ons op de eerste dag laten weten.

Fiets:

Vooral tijdens de eerste drie dagen willen we zoveel mogelijk dingen op de fiets doen, probeer indien mogelijk op de fiets naar de VU te komen. Alle plekken waar we tijdens de introductiedagen naartoe gaan zijn goed bereikbaar per fiets en dat scheelt weer geld wat je kwijt bent aan het openbaar vervoer. Neem echter vooral niet je nieuwe fiets mee en zorg voor een goed slot en werkende fietsverlichting! Mocht het niet mogelijk zijn om een fiets mee te nemen, zorg dan dat je een OV-chipkaart hebt met voldoende saldo.

Overig:

We gaan ervan uit dat iedereen die aan de introductiedagen deelneemt, in de opgegeven week of weken alle dagen aanwezig is. Mocht je bij een activiteit niet aanwezig kunnen zijn, overleg dit dan op tijd met je mentoren (anders gaan ze zich misschien zorgen om je maken ;) ) Voorafgaand aan de week kun je je vragen altijd mailen naar ons (introduccie@mens-vu.nl).

Eerste collegeweek

Jullie allereerste collegeweek zal anders zijn dan de daarop volgende weken. Het belangrijkste is dat je de weg in en rond de VU nog goed moet leren kennen. De belangrijkste plek is uiteraard de Mens-kamer, onze ledenkamer, maar ook de collegezalen en de kantine zijn handig om te kennen.

De eerste week is dus een weekje om warm te lopen. Jullie worden maandag 2 september op de VU verwacht. Het rooster van deze en de daarop volgende weken is enkele weken van tevoren te vinden op rooster.vu.nl, maar is ook te bereiken via VUnet (vunet.vu.nl).

Voor diegene die niet aan de introductiedagen hebben meegedaan: de Mens-kamer (TK-18) is te vinden in het Wis- en Natuurkundegebouw met nummer 1081 (dit is de eerste ingang van het Wis- en Natuurkunde gebouw als je vanaf de tram/metrohalte ‘Boelelaan/VU’ komt). Als je binnenkomt ga je de trap af, naar de kelder. Dan ga je naast de lift naar links, de klapdeuren door en dan weer naar links. De Mens-kamer is dan te vinden aan je rechterhand (er staat groot “Mens” op de deur). Mocht je het toch niet kunnen vinden, vraag het aan de beveiliging of bel dan naar de verenigingskamer: 020-5987613.

Studieboeken
Alle studieboeken voor het komende jaar kun je via Studievereniging Mens kopen. Mens verkoopt namelijk aan het begin van elke periode de boeken die jij dan nodig hebt. Dit zelfs met grote korting! De studievereniging heeft een contract met de VU boekhandel, en daarom geven we 10% korting op alle Engelstalige boeken en 5% op alle Nederlandstalige boeken. Je weet dan ook zeker dat je de goede druk hebt, zonder dat je dat zelf hoeft uit te zoeken.

De boekverkoop van Mens vindt aan het begin van elke periode plaats in de bestuurskamer (deze bevindt zich naast de Menskamer, TK-14). De kosten voor het hele jaar liggen rond de 500 euro. Alleen Mens-leden ontvangen de korting op boeken. Tijdens de boekverkoop kan alleen gepind worden.

Je kunt boeken ook direct bij de boekhandel kopen. Het is niet nodig om ze van te voren te bestellen. De VU boekhandel zit in het hoofdgebouw van de VU. Ga naar de benedenverdieping in de boekhandel, waar je bij de balie de boeken kunt vragen die je nodig hebt. In de boekhandel kun je niet alleen terecht voor studieboeken, maar ook voor onder andere romans, reisboeken en kantoorartikelen. Dus ook handig wanneer je onverhoopt bent vergeten een collegeblok te kopen.

Mocht je de boekverkoop mislopen of wil je liever dat je boeken worden thuisbezorgd, dan is het mogelijk via internet je boeken te bestellen. Eveneens met de korting die het lidmaatschap met zich meebrengt. Daarvoor kun je via de Mens-site doorklikken naar de webshop van de boekhandel. Deze webshop is speciaal voor onze vereniging ingericht.

Introductieweekend 20 t/m 22 september

Het introductieweekend is DE gelegenheid om je nieuwe studiegenoten beter te leren kennen. Ook zullen er een aantal ouderejaars studenten meegaan, om zo de onderlinge kennismaking compleet te maken. Zij kunnen je alles vertellen over je nieuwe studie, de vereniging, allerlei activiteiten en noem maar op. Het introductieweekend vindt plaats van 20 t/m 22 september. Voor slechts 35,- mogen jullie het hele weekend eten en drinken, met als afsluiter de beste barbecue. Je spullen worden met een bestelbusje langs gebracht, zodat je alleen jezelf mee hoeft te nemen de in trein! Vertrek is op vrijdag vanaf de VU na jullie colleges. Zondagmiddag gaan we gezamenlijk terug naar de VU, zodat je weer kunt bijslapen en de volgende collegeweek aankunt. Het inschrijfformulier is te krijgen bij de commissieleden of in de bestuurskamer.

Meer informatie kun je opvragen via introduccie@mens-vu.nl.

Commissiemaand

Tijdens de eerste vier weken van je studie MNW zal er elke week een activiteit worden georganiseerd door Mens. In de eerste week zal de Blacklightborrel plaatsvinden. Verder zal in de eerste week de commissielunch plaatvinden waar je kennis kan maken met elke commissie en wellicht ben je wel geïnteresseerd in commissiewerk. In de tweede week zal de game-avond worden georganiseerd door de IT-Cie. In de derde week zal het genoemde introductieweekend plaatsvinden en in de laatste week zal er paintballen georganiseerd worden met de SportCie. Preciezere data kunnen jullie vinden in het introductieboekje dat zal worden verstuurd.

Vragen?

Voor vragen over de Introductieperiode kan je bij onze Introductiecommissie terecht via introduccie@mens-vu.nl.

Alle vragen over zaken als MNW of de vereniging zelf kunnen aan het bestuur van de vereniging gesteld worden! Het bestuur is te bereiken via bestuur@mens-vu.nl of door het contact formulier op deze site in te vullen.

Lid worden kan via deze pagina!

Sponsoren

Sponsor chupitos